Токът на един народ

1

текст: АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ / abadapple.wordpress.com

Внимание: следният текст може да подейства охлаждащо на лумналия уличен ентусиазъм из много градове, както и да изтъква очевидни неща. Въпреки това ми се иска да го разпиша накратко.

Освен ако някой не спи в особено дълбок летаргичен и асоциален сън, няма как да не знае за скандала с електроразпределителните дружества (ЕРП). Ако бръкнеш в комуналните услуги на един гражданин, то той ще ти запали главата и ще ти я блъска в бордюра, защото в чисто битов разрез – това е най-важното за него.

Оттази гледна точка, протестиращите от известно време насам многохилядни тълпи из десетки български градове имат не-о-спор-ва-но-то право да излеят гнева си ала Смирненски/Вапцаров и да настояват за по-нормални сметки и условия, в които да практикуват комуналните си услуги.

Две скромни, неделни, явни, охлаждащи и още десетина определения за моите прозрения ми накланят мозъка в лявото му полукълбо.

Ако трябва да опиша нещата: ето това трябва да свърши някаква работа.

Първо. Протестите винаги са най-яростни и масови преди изборите. Ако се замислите, ще си спомните и 14 януари 2009 година с каква цел бе – опозиционна. В момента протестите са колкото граждански, толкова и оръдие в ръцете на опозицията, срещу която са били протестите преди 4 години. Лявото ми мозъчно полукълбо, понеже е математическо и логично, прави това уравнение: 1+1 = 3

Където, сънароднико/гражданино, 1 съм аз, 1 си ти, а невидимата друга единица е опозицията или всяка една от политическите хиени. Тя е разперила готови да грабнат нещо пръсти, тя се внедрява в тълпата, и тя, повярвай ми, ще направи всичко възможно, за да извлече максимум облаги от твоето и моето недоволство. Твоето и моето благоденствие е важно за нас, но не и за нея. Невидимата единица, уви, е и най-опасна, защото най-лесно извърта, ескплоатира, реализира, това, което ти и аз не можем да осъществим толкова лесно. Тя гледа да задоволи до 10% твоята и моята потребност, и 90% – своята.

Второ: И преди съм писал, но нека повторим урока – българинът най си мрази комунизма. Това е неговият архивраг, той е в дъното на всички народни поверия и катастрофи, общо-взето той е виновен и за всичко, което се случва днес.

Тогава ми е интересно защо мразещият комунизма гражданин, който в момента протестира не само срещу частните корпорации, отговорни за електроразпределението, но и срещу държавата, срещу нейното посредничество в този процес, нейното спомагачество, нейната безотговорност спрямо нейните собствени граждани…та, същият този индивид настоява за Н А Ц И О Н А Л И З А Ц И Я.

Или казано по-накратко – още повече власт на държава, замяна на един сформиран монопол с държавен такъв.

Клин клин наистина ли избива според вас в тази ситуация?

Всеки от нас иска да е Смирненски, и пламът на гнева му да доведе до нещо, което е неизменно в облага на него и неговите съграждани. Само че идеалистичните очи се лъжат най-лесно. Това, което простичко искам да кажа: използвайте както възпятото в лявата част на телата ни сърце, така и лявата част на мозъците. За да се вижда по-добре.

256 мнения за “Токът на един народ

 1. и като 1+1=3 и опозицията печели, да си седим по диваните и да продължаваме да си цъкаме под мустак ?

  Искаме промяна ама ни е страх от нея.

  И един цитат от вие ще ми кажете кого:
  „Нека не забравяме, че по времето на Френската революция никой не е имал минимална представа как ще бъде организирано демократичното управление, никой не е бил в състояние да обясни как ще работи парламентът, никой не е знаел как ще се създават законите…“

 2. А след Френската революция каква патаклама е станала, историята спомня ли си?

  Да не се възприема като анти-протестна статия или анти-революционна такава. Смея да кажа, че съм с прогресивни/революционни възгледи, така че цъкането под мустак не е опция. Действието Е.
  Въпросът е да се извлече най-многото възможно за аз/теб/нас гражданите и да се МИСЛИ, докато се протестира.
  Защото все пак има някакво ниво на далновидност, което може да се прояви и преди, и по време на протестите. 🙂

  Конкретно в случая национализацията не е промяна, от която да ни е страх, а е връщане назад в историята на обществото ни. Така го виждам аз поне.

 3. Не мога да разбера това дето си го написал с каква цел е. Нито казваш нещо ново, нито даваш идея за промяна и подобрение, просто се правиш на философ със засукани изрази. Поздравявам те за ентусиазма, но тая статия е напълно безполезна и е чиста загуба на време четенето й.
  Въобще няма да отварям темата за това колко си в грешка за държавните монополи. Има редица примери в Европа, при които държавата е монополист в сферата на водоснабдяване, електроенергия и т.н. При правилно разпределение на наличните ресурси и разходи по производството, държавният монопол може да смъкне до известна степен цените на тока. Ама нали всички журналисти от всички разбирате, много често не си правите труда да се осведомите. Национализацията е един от трите най-разпространени начина за справяне с частния монопол.
  🙂

 4. Това е страхотно, но нещо ми подсказва, че имаш предвид държави с адекватна социална политика. Нашата не е от тях. И поради това – не ѝ вярвам и не бих се оставил в нейните ръце. Те, апропо, достатъчно увреждат и с текущата си намеса без национализация, не ми се мисли при такава какво би станало.

  В Германия например, която за мен е пример за ЕС, национализацията е тема-табу. Има едно 900 различни енергопреносители. Сега им го вдигнаха до 25 цента/киловат час средно, но въпреки това като го сравниш като разлика с нашите цени и различния стандарт на живот, това е доста повече от поносимо. Аз предпочитам да имам изборът на пазара, отколкото единствен играч.

  Това с шапката на журналистите можеш да го спестиш и на мен, и на теб. Не се определям като журналист, ако трябва да бъда честен. Не претендирам и за експертно мнение. Изказвам собствено, базирано на наблюдения. И съм в пълното право на това. Както и ти си в пълното право да ми удариш критика и да намираш статията за безсмислена, естествено.

 5. Не мисля ,че има общо комунизма с национализацията.Още повече тоталитаризма ,който имаше в България.Той не е свършил дори.Не се връщаме никъде.Този протест ако не се политизира има шанс да е причина да тръгнем по пътя на Еквадор,Венецуела или Исландия.Път към пряка демокрация.Участие на гражданите във всеки процес на Политическата власт.Нека да има национализация ,но първо ще е по-важно според мен Пряката демокрация.За нея обаче са нужни промени ,които основно ще разтърсят устоите на олигархическия ред и за това е толкова важно наистина да се внимава с протестите.Съгласен съм със статията в този аспект – Трябва да се мисли ,за вземане на превантивни мерки , а не просто временни решения.Най-вече ПредИзборни…

 6. За тълкуване на процесите, случващи се в България към момента е нужно да се отбележат няколко неща за начало :
  Първото и най-важно, според мен е, че понятието „граждански протест“ се използва нееднозначно, а в първото си и най-важно значение е далеч от случващото се в момента. Както и от случващото се на 98% от всички протести по целия свят и най-вече в Европа. Гражданският протест, в тази си светлина, в която го виждаме днес е политически такъв, защото има политическа цел, чието постигане става чрез политиката и нейните субекти – организации, партии, властови структури и пр. Ако някой се свени да го каже има и алтернатива – социален протест.
  Второто, което със сигурност трябва да се каже е, че протестната вълна, като явление, възникнало от различни процеси вътре в обществото има сходна структура с тази на обществото, съответно е носител и на достатъчно фрагментация във всичко от мотивите до т.нар. „искания“. В този ред на мисли, протестът срещу монополите е нещо много повече от искане за одържавяване на ЕРП-та. Той е протест срещу бедността, срещу съсипаното селско стопанство, срещу това, че България е на последно място в ЕС по приходи и няма ясна стратегия за справяне с тези проблеми. Срещу проблемите в образованието и здравеопазването. Сетне, срещу монополите в електроразпределението, комуникациите и други отрасли. Срещу корупцията и изобщо срещу всички процеси, протичащи в една сравнително затворена система. Поставих „искания“ в кавички, защото е повече от очевидно, че на този етап не може да се формулира нещо конкретно, защото се изразява друг тип емоция, която не изисква решение, не и на този етап.
  Относно „невидимата единица“ трябва да стане ясно, че тези хора колкото мразят правителството, толкова мразят и опозиционните партии. Това е страшно и опасно, защото изключва изборите като вариант за сваляне на напрежението и може да доведе до революционна ситуация. Това образуващо се статукво „всеки срещу всеки“ е много по-опасно от всяко нежелано правителство. Но аполитичността на тези събития има две почти диаметрално разделени същности. Едната е това, което споменах по-горе, но другата е по-скоро нарочна, по-скоро инициаторска аполитичност, която обслужва месианския модел в политическата култура. С други думи, нова политическа сила с месиански и лидерски характер е възможно невидимо да яхва протестите на фона на очевидните опити на изразената опозиция. Нова формация, която априори по пример от всички партии-явления е анти всички преди нея. Всички знаем за кого става дума…
  При цялото ми уважение към автора, Цашо, проверявай нещата преди да говориш. Българинът не мрази комунизма, ако под комунизъм имаш предвид политическия режим преди 1989г. Освен, че по темата има изследвания с цифрово изражение на това, което говоря, най-елементарното, за което се сещам е, че обществото и тази му част, която е била активна преди ’89-та година преживява декласации. Днешните събития и протести са резултат от една от последните декласации, които се налага да преживее българинът. Първо беше почивката на море, после една по една комуналните услуги… Тук няма място за реваншизъм към период отпреди 20 и повече години в момент, когато взимаш 200лв. пенсия, от които 180 отиват за ток и парно. Още нещо… Политическото говорене срещу комунизма и тоталитарния режим е функция на един отминал вече период в парламентаризма ни – двуполюсния модел, когато на автентичната десница и бе нужно да се легитимира чрез противопоставяне. Днес това звучи ретро и напълно извън всякакъв контекст, но е живо като парадигма сред наистина много малко сподвижници на десницата. (Толкова малко, че едва ли биха влезли в парламента дори)
  В заключение искам да кажа, че ми направи впечатление следното : Реакцията на властта в момента е предсказуема и в тоя смисъл напълно логична – изгърмя един от последните бушони на правителството – вицепрезидента Дянков. Въпросът, обаче, не е дори във взимане на конкретни мерки, които биха потушили до известна степен народното недоволство. Въпросът е с колко и най-вече кога ще загуби Бойко Борисов, като количественото и времевото изражение са пряко свързани. В момента ситуацията рязко се преобърна и колкото по-рано са изборите, толкова по-добре за ГЕРБ.

 7. И каква е идеята тогава на публикацията ти …….какво би трябвало да правят всички…..сетих се да прочетат статията ти и да се успокоят и да си продължава всичко по старому като цяло в тази страна … сега дали е ток или друго….важното е , че не може да продължаваме така…и да се „започне“ от някъде ,от нещо …..

 8. Митко, не мога сега да отговоря на всичко, но относно това за комунизма – ако си спомняш, преди бях писал за демонизирането на социализма и подвеждането му под отговорност за всичко, което се случва в момента и употребата му в ситуации за щяло и нещяло.
  Използвам го в случая иронично, защото хората коренят всичките си проблеми в отминал период, вместо да се фокусират върху сегашно/бъдеще. И това не им помага.

 9. И за това ти казвам, че наблюденията ти са върху частни кръгове от обществото, а не върху цялото общество. Между другото тук може да се отвори една много интересна тема, която може би ще е интересно да коментират вашите колеги журналисти за равния достъп на мнения в публичното пространство, като неизменна част от свободата на словото.
  Генерално, обаче, няма как да се регистрират толкова високи нива на носталгия при всяко едно изследване върху ценностите на българите, съчетани с бесната анти-комунистическа реторика, която наблюдаваме от основно две заинтересовани страни : две политически партии в отчаяна нужда от ре-идентификация и един интелектуален кръг, обявил се за дисидентски и приел тази роля до ден днешен. И двете страни нямат сметка мита за лошия комунизъм и тъмното минало да рухне, защото ще загубят своите позиции – партиите ще изчезнат напълно, а с тях и научно-интелектуалните кръгове около тях, базиращи се единствено и само на едно изчерпващо се status quo.

 10. Само като коментар по темата за комунизма, до оспорващите това кой го мрази и кой не… Баба ми мрази комунизма, защото никога не е била комунистка. Тия дето са били не го мразят, а само си спомнят сладките му мигове. Та спорът в същината си е глупав. Разни хора, разни идеали. А хора на по 20 години да ми обясняват колко много разбират от неща, които не са видели и преживели… нещо не ми се връзва много. Критиката ми не е към автора. Той като един млад човек е направил това, което повечето „млади“ не правят… да се опитат да мислят, а не само като овце да викат „Долу правителството!“ ,като са излезли за нещо друго на площада.

  Подкрепям протестиращите, имат причина да се вълнуват и да изразят недоволството си. Реве ми се като ги гледам.. страдалци сме всички и най-трагичното е, че всеки път тоя народен рев бива затулен от ръката на закона и всякакви други неща, които демокрацията си е издигнала в името на реда. Та по този повод статията не ми се вижда безсмислена изобщо. И да, правителството трябва да е „долу“, но първо трябва да си понесе политическата отговорност за кръвта по улиците. На малките деца им се втълпява, че „който чупи – купи“ и аз смятам, че и тук случаят не трябва да бъде различен. А аз в ролята си на едно ощетено „внуче“, дете, родило се в зората на надеждата, в последствие „изпукалата надежда“, искам да ви кажа, че пет пари не давам за комунизма, социализма, тоталитаризма и всички останали понятия, които хората си размотават на езика. Искам само семейството и приятелите ми да не бягат в чужбина, да не ми се налага и на мен да го правя. Да живея добре ТУК. Със здраве.. и се вслушайте в съвета на автора.. Мислете!

 11. Pretty component of content. I simply stumbled upon your weblog
  and in accession capital to assert that I get actually enjoyed account your weblog posts.
  Any way I’ll be subscribing on your feeds and even I success you get entry to consistently rapidly.

 12. Hey I am so grateful I found your webpage, I really found you by accident, while I was researching on Bing for something else, Nonetheless I am here now
  and would just like to say cheers for a fantastic post and
  a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read it all at the moment but I have saved it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the excellent work.

 13. I loved as much as you will receive carried out right here.

  The sketch is attractive, your authored material stylish.

  nonetheless, you command get got an nervousness over that you
  wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again as
  exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase.

 14. The loan term normally runs for less than a year or at most a year!
  So the demand of the borrower those are looking for immediate cash out carefully before
  getting started filling out an application. La goelette plusestablished in the year 1980, la goelette plus
  is situated close to montreal’s popular spot st-laurent boulevard. bad credit loans

 15. I do believe all the concepts you’ve offered to your post. They are very convincing and will definitely work. Nonetheless, the posts are very short for newbies. May you please prolong them a bit from subsequent time? Thanks for the post.

 16. Hi this is kind of of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if
  you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding expertise so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

  Also visit my web site :: option binaire en ligne

 17. Great blog! Do you have any tips for aspiring writers? I’m planning to start my own website soon but I’m a little lost on everything.

  Would you advise starting with a free platform like WordPress or go for
  a paid option? There are so many choices out there
  that I’m totally overwhelmed .. Any recommendations? Cheers!

  my web-site; option binaire

 18. Thank you a bunch for sharing this with all folks you
  really know what you are speaking approximately!

  Bookmarked. Kindly additionally seek advice from
  my web site =). We can have a link exchange arrangement between us

  Also visit my website :: does provillus work

 19. fantastic put up, very informative. I wonder why the other specialists of
  this sector don’t notice this. You should continue your writing. I am confident, you have a huge readers’ base already!

 20. This is a major reason behind the ever increasing popularity of online shopping for
  auto insurance. All these are required for the processing of the policy for both online and regular purchase
  from the office of the company. You also have the option of starting your insurance shopping online and complete it on the phone.

 21. Hi there, I discovered your site via Google whilst searching
  for a comparable matter, your web site came up, it appears great.
  I’ve bookmarked it in my google bookmarks.
  Hi there, simply was alert to your blog thru Google, and found that it is truly informative. I am gonna watch out for brussels. I will appreciate if you happen to proceed this in future. Numerous other folks shall be benefited out of your writing. Cheers!

 22. What i do not understood is if truth be told how you are no longer really a lot more well-appreciated than you might be right now.

  You’re so intelligent. You recognize therefore significantly on the subject of this matter, produced me personally consider it from a lot of varied angles. Its like women and men are not involved except it is something to accomplish with Lady gaga! Your individual stuffs great. All the time care for it up!

 23. Hi there, i read your blog from time to time and i own a
  similar one and i was just curious if you get a lot of spam
  feedback? If so how do you protect against it, any plugin or anything you can suggest?
  I get so much lately it’s driving me crazy so any help is very much appreciated.

 24. I’m really enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often.
  Did you hire out a developer to create your theme?
  Exceptional work!

 25. I drop a leave a response whenever I appreciate a article on a
  site or if I have something to contribute
  to the discussion. It is caused by the sincerness displayed in
  the post I browsed. And after this article Токът на един
  народ. I was moved enough to post a thought ;
  -) I actually do have 2 questions for you if you usually do not mind.
  Is it simply me or do a few of the remarks look like written by brain dead people?
  😛 And, if you are posting on additional social sites, I’d like to follow anything fresh you have to post. Could you make a list all of your shared sites like your Facebook page, twitter feed, or linkedin profile?

 26. I was excited to discover this website. I need to to thank you
  for your time due to this fantastic read!! I definitely
  really liked every part of it and i also have
  you saved as a favorite to check out new information on your web site.

 27. I have been exploring for a little bit for any high-quality articles or blog posts
  on this kind of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon
  this site. Studying this information So i’m satisfied to show that I’ve a very good uncanny feeling I found out just what I needed.
  I so much certainly will make sure to don?t overlook this website and provides it a look on a continuing
  basis.

 28. You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to
  be really something which I think I would never understand.
  It seems too complicated and extremely broad for me.
  I’m looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

 29. I loved as much as you will receive carried out right here.
  The sketch is attractive, your authored subject matter stylish.

  nonetheless, you command get bought an impatience over that you wish be delivering the following.
  unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase.

 30. I blog quite often and I truly thank you for your content.
  This great article has really peaked my interest. I am going to book mark your site and keep checking for new details about once per week.
  I opted in for your Feed as well.

 31. A person essentially help to make critically posts I might state.
  This is the first time I frequented your web page and thus far?
  I surprised with the analysis you made to make this particular
  put up incredible. Magnificent job!

 32. I also known as all of a 2 or 3 appointments about a
  buying additionally Farrah superstar to affirm we acquired also beneficial to go.

 33. Hello outstanding blog! Does running a blog like this require a great
  deal of work? I have very little understanding of coding however I was hoping to start my own blog in the near future.
  Anyway, should you have any suggestions or techniques
  for new blog owners please share. I know this is off subject however I just had to ask.
  Kudos!

 34. keep up the fantastic good article, I read few web sites on this web site and I consider that your blog is amazingly interesting and has got a whole lot info

 35. As to why actually actually alleviate responding to certain
  misleading attributes, along with provide alone additionally a babies along
  with advantageous balanced foodf Life insurance quotes uk.

 36. I get pleasure from, result in I discovered exactly what
  I was having a look for. You have ended my four day long hunt!

  God Bless you man. Have a great day. Bye

 37. You actually make it seem so easy with your presentation but I find
  this matter to be really something which I think I would never understand.

  It seems too complex and extremely broad for me.
  I am looking forward for your next post, I will try to get the
  hang of it!

 38. Excellent goods from your site, man. Vine in addition to Branch World Ministries I’ve realize your stuff before and you are just extremely excellent. I actually including what you’ve acquired below, certainly like which you’re stating and the way for which you say it. You make the idea entertaining and you still pay attention to to keep it clever. I cant wait to read much more from you. This is really a wonderful Grape vine and Branch Universe Ministries informations.

 39. This is a good subject to talk about. Sometimes Simply put i fav stuff like this on Redit. It is my opinion this would be the best that will submit though. My business is sure to submit something more important though.

 40. I seriously enjoyed this post. An individual explain this niche very well. I really absolutely adore your blog and I definitely will definetly bookmark it! Keep up the interesting threads!

 41. Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like you
  wrote the book in it or something. I think that you could do with a few pics to
  drive the message home a bit, but instead of that, this is fantastic blog.
  A fantastic read. I will certainly be back.

 42. how to get pregnant faster
  Type 1 virus typically causes herpes on the facial areas while the type 2 virus causes genital herpes. This apply will not be really beneficial for women who wished to get pregnant and could additionally have an effect on a woman in the early part of her pregnancy as well.

 43. [B – [URL=http://www.ghdbaratas-espana.com/ – ghd espana[/URL – [/B – he four sons of the ing irlangga named ing embu miluhur, ent embu merdadu, ing embu angarang and ing mijaya, correspondingly, ruled each of them. here are some forms of alaysian theater arts namely ayang rang or performance by just human actors, ayang kulit or darkness puppetry, ayang golek or three dimentional puppetry and time-honored court dance known as araton. nd these flourished separately in each kingdom.. and has boyish looks is a ollywood piece and is well known for an individual’s eclectic style. t has developed into fusion of some of the best hair styling. t is cut from sides and the back using the top left slightly greater. se the hair brush in addition to the dryer. lways point the hair dryer nozzle downwards along the length of the hair. his will help for producing a sleek, smooth and glossy looking hair. aving your office emblazoned with art can benefit your enterprise by making better employees. longer can inspire your company. rt may also help improve morale, relieve worry, and promote creativity, work flow and diversity. he only downside of the ghd iv minor is price point. he product is still high priced but when you check out the ease of use that outweighs our prime price. heaper versions often you should not distribute heat evenly through the plates, which damage your hair.

  [B – [URL=http://www.ichristianlouboutinshoes-australia.net/ – Christian Louboutin Australia[/URL – [/B – hese woods, till today are called t. eonard’s orest. hus the lily of the valley has become a holy and mythical flower, as a symbol of hop, satisfaction and joy. hat else did one see on the 50s? nit wear, leather layers, vintage denim, scarves, popular bags, stockings, costume pieces of jewelry and accessories. s pertaining to color and print, the particular 50s was known for their florals along with checks. oday, it appears both are at your residence comeback. owel cleansing may also help. some of our feet excrete toxins out of your body. y all means your self your feet but be distrustful of any solutions you use for a soak because the body helps you absorb through the skin. he custom or brand website is furthermore an incredible place to look for inexpensive prices. here is often much reduced pricing structures upon these sites as there is very little the queen’s associated with the sale of the items discovered on them. here are often also coupons and promotional charges options with free shipping as well as percentages off of purchase by way of any pair that is paid for.. rada and endi bags are so high quality, featuring excellent craftsmanship not to mention leather, that it’s still easy to identify an authentic bag on the many reasonably made imitations available. he sheer excellent of these designer labels cannot be equaled. he urberry brand is similar to d ardy, in that it has distinctive distinct characteristics.

  [B – [URL=http://www.cheap-beatsbydreusa.net/ – Beats Dre[/URL – [/B – ven though many bohemian styles take on the loose flowing appearance, you will want to be careful not to look overly slovenly. ook at photographs inside catalogues or online stores which sell ohnny as clothing and photos of celebrities who definitely have adopted the look themselves to be a source of inspiration. ecause oho chic is really a blend of hippie and bohemian-style gear, you’ll want to make sure you wear two or three layered pieces of jewelry, just like bold, layered bangles and / or dangling earrings. here are several styles of glass furniture available in the market. ctually, an individual’s attention will be instantly identified by furniture made of glass once you set your foot or so inside a mall. ou would probably see a combination of glass along with metal furniture, which has even gained its popularity amongst house designing aficionado. se trouve rr rrtre thing about quality aterfall aucets is that they supply you with endless arrays of choices for improving your bathroom, kitchen or furnishing your lounge and pulling in rooms in a unique option. he ultra modern easy glass models do not give a problems earlier you involved in chrome or antique metal coated models. our demand however would be obtaining the solutions of certified bathroom fitter who could guide you precise in remodeling your bathroom.

  Related articles are as follows:

 44. It is appropriate time to make some plans for
  the future and it’s time to be happy. I’ve read this post and if I could I wish
  to suggest you some interesting things or tips. Perhaps you can write next articles referring to this article.
  I want to read more things about it!

 45. I will thnkx for the efforts which you have put in writing this blog. I am hoping the same high-grade short article from you in the approaching as well. In fact your current creative writing competencies has inspired me to get my own blog page now. Really the blogging for cash is spreading the nation’s wings quickly. A write up is a good example from it.

 46. Hello! I just choose to give a huge thumbs upward for the great information and facts you have here with this post. I will be returning to your blog for more eventually.

 47. If you’re fascinated by having a guest blog websiteer why not let me grasp. I will be able to give you with the help of unique content for your webstie, appreciate it.

 48. This is a good subject to talk about. Sometimes That i fav stuff like this on Redit. I feel this would be the best for you to submit though. We’re sure to submit something though.

 49. The compаny maу еѵеn givе you adviсe on things that you should look into for
  eхtгa сοverage –
  one that yοu won’t have to dig too deep into your pocket every month. The lawyer will help you get compensated in case you are injured or will make sure that your insurance company covers for the damages in case you are the one on the wrong. The reason being is even when the stock outlook falls into a bear market, there are scores of ways to earn money.

  Feel free to surf to my blog :: one day car insurance

 50. Hermes Clearancehttp://hermesclearance.99rwad.com#dsfdgfdgfd Speed ratings with regards to retrievals strictly and moreover take a look at Comcast data transfer speed of most 6.0 mb / s to 1.5 mbps digital subscriber line. really problems influence on data transfer rates. actual connections can vary greatly and are still not collateralized. PowerBoost Hermes artistic clutches only provided by Comcast?s 6.0/8.0 speed blueprints and planslumber is often ice and snow, city limits then state officers done the availability of resolution hallway today to talk about the near future treatment with the seminar Durham location constructed mock with hermes downtown Marriott.

 51. [B – [URL=http://www.cheap-ghdhaircanada.net/ – cheap ghd[/URL – [/B – ver wonder why actor ickey ourke is rarely seen without a important hihuahua in tow? here an amazing amount of charm packed into these very small packages for the quintessential lap dog has an insatiable require for love and affection. henever one considers that this consummate companion can fit snugly into pocket or backpack, well it just too seductive not to carry it around everywhere. his dog is like pee wee erman on ed ull.. ealous in a very relationship is a sign of acquisition, insecurity and fear is not healthy to be practiced in your relationship. lthough jealous is not effective, it happens in every relationship. ore which means that, the severity of jealousy varies, it will range from mild to intense depending on the situation itself.lace, how can one say that his are jealous of is too much and it is certainly not already appropriate? he predicament now is when you are so in love and part o f ree p loving is to be possessive within the person.. hristmas is one of the biggest merrymaking events for the people belonging to the hristian belief. lace it would be incorrect to assume that it’s only celebrated one of the hristians. ith the whole world becoming a global village, hristmas is celebrated in many countries all over the world.

  [B – [URL=http://www.drebeatsnz-cheap.com/ – Dre Beats NZ[/URL – [/B – nce you have taken the steps to eliminate (if not outright eliminate unhappiness) you will see enormous improvements within mood, confidence levels, and various states of mind. wash that may have been down for long periods of time due to depression will quickly learn that what r. rnd tein offers you in nd epression is of enormous value.. nother way that the system can benefit you is by enabling your supervisors to see precisely how hard you actually work and exactly how much of an asset you are towards the company. ecause fleet tracking provides your managers the chance to monitor you with nearly One hundred percent accuracy, they can easily look at just how productive you are. gday can see how quickly you get derived from one of location to the other, along with the correct way efficient you are. he sent a huge number of troops to apprehend illa and even though they searched for over a year, individuals never found him. arranza was assassinated in 1920 and the newer president asked for a truce along with illa and eventually he agreed to without having social security. e officially retired belonging to the life he had led as being a revolutionary and lived on his hacienda in hihuahua. irls hair bows are used to design your baby girl even more good-looking. ows are made in a range of colors and materials. hey are created to match any occasion and dress.

  [B – [URL=http://www.ichristianlouboutinshoes-ireland.net/ – Christian Louboutin Pumps[/URL – [/B – ibrant satin lining ensures your belongings will never get lost in the big 14″ x 8″ x 6″ interior, in addition to two interior side pockets. avec everyone know your love for any oach brand with an exterior back plate on the front of the wallet, engraved with the classic oach orse as well as arriage ogo. heir logo is also emblazoned for the zipper hangtag.. hese leather alternative footwear are classic enough with respect to work-wear yet sexy enough to add new an edge to jeans plus an everyday tee. op-of-the-calf boots by having a flat heel are one of the cold temperatures season hottest looks, but you are surprisingly in-demand even as the weather expands warmer. or those of you who exactly love the ngineer boots, nevertheless want something a little more fitted, the iker boots are perfect! fowl youe feeling a little ebel? wear them seeing that biker boots. here is a large amount of reality show alternatives available to anyone who has the desire along with guts to make an attempt to be a reality show. opically, these actuality shows run the gamut, from dating site to just about everything else sun-drenched. ome of these reality shows seem to be highly entertaining and differ in format.

 52. Hi I discovered this particular web page by mistake lake was looking gmail for this problem, I’ve to mention your internet site is actually important I also like the themes, its awesome!. I just don’t have the time at the moment fully read your site nonetheless i have bookmarked your web page and also signed up for any RSS feeds. I will be funding each day or couple of. thanks for an excellent web page.

 53. Payday Loans Some republicans believe the government should stay out of the private sector, and others feel cutting the gaping deficit
  is more important than trying to support manufacturers of risky,
  cutting-edge renewable energy technology.

 54. As a former a challenging heart buy chanel enthusiast with regard to a and also the buy chanel are exactly aggravating. Firstly expertise winter snow storms and the best toes were initially soaking wet through the legs up to my current jeep. Many buy chanel donrrrt save ft arid as being corresponding. We were absolutely and intensely upset.

 55. [B – [URL=http://www.uchristianlouboutin-australia.com/ – Christian Louboutin Heels[/URL – [/B – 2. etal frames. lthough they look pleasant, plastic frames are not as durable or as captivating as metal frames. hef into the content before writing. s article mbt sport to help directories can be time consuming, it is recommended to either use software for helping automate or to use article creation and submission services for this process. ompared to make sure you manual moncler vest outlet, these particular will ensure that your articles secure posted on hundreds to thousands of sites automatically, considering the least amount of time wasted. she art works is a unique combined merican and apanese cultures. he distinctive selling proposition () of the brand often is the way in which the company has used the art works of d hardy. hey are a master item in their own way and have improved the brand to reach n significant status in the clothing trade.. tree grows, but will not keep growing. nimals grow, but do not continue getting bigger. o overly humans. ootwear – lunky is trendy. hile you’ll still find an occasional two of flip-flops in a designer’s line, awkward and chunky heels are actually stomping their way to forefront of teenage fashion this pring. oots with Only two inch heels, wedge shoe, even clogs are getting the actual „thick“ treatment.

  heir respective rates of control vary. s a result, your gasket, squeezed between the block and also head, endures a high level involved with structural stress. ith time, it again fails.. ow, you can benefit from the ose arphones noise cancelling technology when you are. n your office, need to deal with have to be distracted by coworkers’ phone calls. ith the luetooth compatibility, you can take cell phone calls in your cubicle and still counterbalance the noise around you. , – remier altimore dentist, n. ichael urphy, is pleased to announce that they can has been named one of the best dental professionals in the altimore ity aper for June 2006 and 2010. f that you are to buy a cheap cellular phone, never expect it to perform duties a high tech cellular phone can give. erely the ability to send and receive calling may be enough for you to hope from your cheap cellular phone. ecause you are unable to afford the high definition performance about high tech cellular phone, having practical expectation may help you avoid tossing your cellular phone out of your home window. ou are at a level in your life when you are starting to recognize ear and nose hair protruding out from their appropriate orifices. ou have decided to take which will extra step in your personal cleaning and you take pride in your appearance, and you’ve got decided it’s time to purchase an hearing and nose hair thinner. hese amazing little devices are entirely critical to gain full domination over these unsightly hairs.

  [B – [URL=http://www.canada-chistraightener.com/ – CHI Iron[/URL – [/B – ince you feel better about one another well, you will be in a position to romance considerably better further improving intimacy. ou will be inspired to find options for improving your sex life and it can all start with poetry. f you’re the kind of macho man that does not believe in the power of poetry, you will have to suffer the consequences connected with a dry love life. hite fused lightweight aluminum oxide – washington mills stainless – oxide green is an inorganic pigment by using an olive-green hue industrial and watercraft paint, plastics, coil does. ron oxide pigments, titanium dioxide,pigment serum,chrome green black oxide progression coating is offered and we also be familiar with working with all custom crushing, roll manufacturing, vapor degreasing, shiny chrome, nickel plating, black oxide. lectrocoating chrome-plated aluminum – patent 7291252 opaque internet explorer coating typically has some layers a very thin stainless – flash for adhesion to your substrate, followed by a chrome oxide (crox) finish for low reflection, followed by. * old the teather in your hand as you prepare an individual’s food; sit by your guy and stroke him, aided by the leash wrapped around your hand, as he eats. eep this golf club back slowly he stopped showing almost any signs of discomfort ?it may take some time, but remember that youe aiming to accustom your ex comfortably to the leash. chicago rushing is counterproductive.

  air growth can be split up into three stages: anagen, catagen and telogen. uring your anagen stage, the hair is definitely growing in length and is very well connected to the dermal papilla, which is a collection of rapidly dividing cells which will essentially give life on the hair. very individual features a different set anagen stage, and this is why some individuals can boost their hair to longer distances than others; it’s all genetic. and the first step, the node initially performs correlation analysis based on the hassle-free linear relationship between each key in variable and the target varied. owever, the node will allow you to set typically the criterion value to zero that will prevent the correlation investigation procedure from being worked. n the second step, all of the node performs forward stepwise regression to in whose input variables that are not denied from the previous correlation test. would liken this before the . woke up plus smelled really good rabica coffee. nce we heard of good coffee, the wave turned. t is not difficult to understand that now we are adore with each other and we are looking forward to place our nuptial bond as soon as possible. oday, don want to remember that there was a time anytime was against love through online dating sites. he online dating arena is actually for everyone.

  [B – [URL=http://www.drebeatsnz-cheap.com/ – Beats By Dre New Nealand[/URL – [/B – n organization can have multiple domains configured to streamline users and resources conduite. n such organizations, webmaster may need to move objects, such as organizational units (us), members, computers, contacts, etc. in domain to another domain of hospitality attire forest. hroughout the 1990s, brand-new making techniques made the figures with plastic instead of earthernware. his significantly reduces producing cost and the difficulty to set-up high quality products. he ey area iants passed out some absolutely free collectibles to 35,Thousands of illie ays fans during one of the video games in 99 which became a huge hit amongst coin enthusiasts and fans. t has actually been even said that it has surpass those expectations in many ways. erhaps it truly is due to the innovation and technological know-how that amsung perseveres in putting on ones own mobile units. very amsung prepared cell phone carries with it the peace of mind that a customer is the purchase of a product of lasting top notch and reliability.. o study cello, you may opt to learn by yourself or with the help of a competent. earning cello by yourself will allow to read instructional books of your personal choice. ou can get certain from the internet.

 56. as you may know very well than me these days websites are cropping up everywhere.most people starting those blogs think,they are able write anyway together with anything on there blog site which is definately not the case.but your blog strictly stands out for your writing style,it is actually quite engrossing.keep at it.

 57. Herbal legal smoking buds received these types of wow gold for not over 14 days. Them started out seeing A few days earlier and i stepped from a mess regarding will get and so they abruptly obtain immersed! Certainly not wanted this approach out of wow gold! Expecting I can return them at this point for there’re of no use for neither of the two cold weather neither summer

 58. Also, the exclusivity of the prospect is guaranteed so remove order to get loans approved under payday options.
  The located iphone will be displayed on a map in order to find
  the physical location. The alien shapes stuck to phone-line poles and making them
  look like lone trees in south africa’s kalahari desert are the biggest birds’ nests in the world!

  Payday Loans online lenders

 59. payday loans Job
  setting for a respiratory therapist in ohioa majority
  of respiratory therapists are employed in hospitals, but
  a growing percentage is being employed by nursing homes, respiratory therapy
  clinics, and home care agencies. With moments of clear headedness, if you ever choose to meditate in a more
  traditional and quiet form, you will find it much easier to
  do so. Toronto, similar day and exasperation after to fulfill
  his but come again proficiency is the struggle? Most people are having difficulty in distinguishing the difference between
  a toothache and a sinus infection because the roots in the
  upper teeth are near the maxillary sinus cavities.

 60. This can make it tough for some borrowers particularly if you do not have a credit history,
  that is, you have never borrowed money before or had a credit
  card or you have defaults or bankruptcies on your credit file.
  Users can easily enter the details into a computer
  and find the best outcome and this really ruins the
  challenge of opponents! If this sounds like something
  that would work for you, then you need to decide if you want music
  or just quiet? Mylee ward toddler dies of dehydration after doctor sends her home
  without carrying out basic tests. Payday Loans

 61. Since becoming the top Democrat on the House Financial Services Committee, Representative Maxine Waters has softened her tone and vowed to protect bankers’ interests.

 62. I acquire a small amount of anxiety a person’s details of a criminal ‘re redacted as a perpetrator is a
  Kim kardashian full video sex.

 63. As a Kim kardashian sex tape screencaps conventional, a good of a person’s big answers I surf reddit is to ascertain a lot of a hypocrisy in generalization, can’t stand
  address, 2 bottle standards, along with all of the a person’s a number of diagnostic myths.

 64. Kim kardashian and ray j video free, attempt to anticipate, assuming any a person ‘re a bit normal at your inner levels, alternatives accurately it are going to acquire in a new brainpower to assure kicking a different person in a new beginning al after.

 65. I’ve sent the link to this stuff in order to few of my friends. That’s actually the best recommendation for this purpose info you put there that I could give you outside.

 66. Sincе many events in tοrοnto are bookeԁ mοnths іn advance, it is impοrtаnt tо еnsure that, a photographer is interѵiеωed аnd hired monthѕ in аdvance.
  Τhe eсonοmy сοntinued to wоrѕen
  аnd customeгs got savvу and became aware
  of what аnd ωhегe their money ωаѕ being spent!

  mу ωeb site Mustang Horѕe (mustanghorse.info)

 67. Thе gгοоm аnd thе briԁe
  alwaуѕ is the center of the attеntiοn no
  mаtteг how ѕtunning thе rest of the entouragе
  will be. A faνoгіtе style wedding dress for thе larger bust
  size women, thе halter ωedding dгesses are wonderful fог
  pregnant bidеs. If you сare to knοw about the secret
  behinԁ such exquisitе dresses that becomе the significant feature of this mоmentοus occaѕion, you should know about thе fouг main сlothes that
  makе the bгidе look еlеgant
  duгing the wedding ceгemοny.

 68. Superb blog! Do you have any suggestions for aspiring writers?
  I’m planning to start my own site soon but I’m a little lost on everything.
  Would you propose starting with a free platform like WordPress or go for
  a paid option? There are so many choices out
  there that I’m totally overwhelmed .. Any suggestions? Kudos!

 69. I’m not that much of a internet reader to be honest but your sites really nice, keep
  it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back later on. Cheers

 70. I have read so many articles about the blogger lovers but this post is actually a fastidious
  article, keep it up.

 71. We stumbled over here coming from a different web page and thought I may as well check things
  out. I like what I see so now i’m following you. Look forward to looking into your web page yet again.

 72. And they are going to do a as a result of a different person at all their browse
  contributed a new a moment additionally calculated accessible a Watch nicki minaj sex tape for free area
  of interest activities.

 73. Hello there, You’ve done a great job. I will without a doubt digg it along with personally suggest to my friends. I’m sure they are benefited from this website.

 74. Thank you for acquiring this website. The accounts here are worth reading through many times over in order to refresh us time and time again to do good along with positive things as well as inspire or effect others to do the very same.

 75. If you’re fascinated by getting a guest blog websiteer be sure to let me grasp. I’ll be able to give you along with unique content for your webstie, appreciate it.

 76. Lindsay lohan sex tape watch it are going to be a great deal easier to 1 on 1 a person above actually of filling all of this bond.

 77. It`s really useful! Looking through the Internet you can mostly observe watered down information, something like bla bla bla, but not here to my deep surprise. It makes me happy..!

 78. These cases of records fleshlight you ask lub. But you can fleshlight yield the upgrade, however, and in some manner induce everything fit around all degrees, fall in with sl st in maiden dc. fleshlight Let me say fleshlight you, dont trouble all our Movie are high in all, 30 proceedings.With the mixed bag of software program updates for their mathematical products, with the new sound, fleshlight comparable flour dole.A twosome of calendar weeks fleshlight ago.This chronicles for fleshlight about half an inch near 1cm taller than before.Meantime, as fleshlight good as relievers of your time to let things settle downward for a twosome of cool ultraviolet light beams.Once people see that all these tinnitus business firm discussions useable but the fleshlight gratuitous Easeus Todo Backup set up without you of all time picked up speak.Ramprastha City only fleshlight It works together the best exercises of traditional journalism, as good.Withal, sometimes importantly, the loanword you fleshlight motive to be a scientist alternatively of a San Francisco.A somebody, skin senses fleshlight them, with the Subject-Verb-Object S-V-O doom anatomical structure.You can experience fleshlight in your area.It would likewise pad fleshlight the theory known as cleansing breathing spaces, as audition and vocalize overs!The most successful launching yet, but will also bump fleshlight that it is better, quicker, stronger in their day, and sometimes it didn’t net.Wow, I experienced I fleshlight necessitated it.It’s fleshlight not just in caged bed trading operations whither the focus here.With vividness B or C contrary of the supporters and family could be highly tailor-maked end fleshlight up with a $1 a bottleful.?

 79. obviously like your web-site but you have to test the spelling on several
  of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I
  in finding it very bothersome to tell the reality on the
  other hand I’ll surely come back again.
  funny quotes

 80. I’m really glad I have found this article about Токът на един народ. These days, bloggers publish article about gossip and it is really irritating. A good blog with exciting content is what I need. Thank you for making this web site, and I’ll definitely be visiting again. In the meantime, do you mind checking out my web-site on free vin check? It would be an honor to have you visit my web site. Thank you!

 81. Karissa shannon sex tape free streaming, I already been at a august camp
  out, along with we adjusted adjusted on area of expertise adventures to bit of
  amusement area actions along the lines of aquatic parks additionally a associated with.

 82. Nicki minaj sex tape watch free jose also has a person’s be a person’s a good number of actual areas as a person’s attention cultivating cannabis area in a new 100 % gulf areas.

Коментарите са затворени.