Неслучайна среща в склада

Интервю на Александър Кълбов и Силвия Ангелова с Магдалена Николова, един от тримата артисти зад изложбата „Неслучайни срещи в склада“

„НЕСЛУЧАЙНИ СРЕЩИ В СКЛАДА“
8 – 29 ноември 2012, София, ул. Г.Бенковски 11, ет.4
За случайните и не до там срещи. За важните хора и моменти. За срещите и разминаванията, които променят живота ни

Проект НЕСЛУЧАЙНИ СРЕЩИ обединява трима артисти. Всеки от тях има своя поглед – към хората около себе си, към света, в който живеем и към света вътре в нас. Всеки намира своят начин на изразяване, своят начин да общува с другите, използвайки платното или обектива.
Изложбата е опит за изследване на мястото на хората, на случващото се в живота ни и на случайностите, които ни променят, за да осъзнаем, че няма нищо случайно. Среща на трима творци, които имат какво да кажат за портретите в живот си. А защо?

Магдалена Николова е художник, докторант в НХА, специалност „Текстил”. Има реализирани многобройни самостоятелни и общи изложби в страната, както и в чужбина, най-вече в областта на графиката, арт текстила и текстилния дизайн. Често използва техниката на ситовия печат, за да открие нови визии, надграждайки над досегашните си търсения. Тъканта и структурата на текстила участват активно в творбите и. Намира вдъхновение в търсенето на интересни, харизматични хора, които я провокират за създаването на новите и произведения. Образът за нея е част от душевния портрет на времето, в което живее и хората, които среща!

9 мнения за “Неслучайна среща в склада

  1. I simply want to say I’m newbie to blogging and definitely liked you’re blog. More than likely I’m going to bookmark your blog . You definitely have incredible writings. Appreciate it for revealing your website page.

Коментарите са затворени.